KIMCHI POMÁHÁ PROTI DERMATITIDĚ

visibility944 Zobrazení comment0 komentářů list V: KimchiClub - Novinky

Slyšeli jste již pojem roušková dermatitida? Kosmetické salóny začaly toto označení využívat před rokem, tedy v době vypuknutí pandemie Covid-19 a s ní souvisejícím povinným nošením roušek. Naše pleť tak začala vyžadovat intenzivnější péči. Ulevit jí můžeme jednak zevnějšku pomocí krémů a mastiček, ale také vnitřně pomocí vhodných potravin.

Právě kimchi je tou správnou potravinou, která vám pomůže v boji proti dermatitidě. Pozitivní účinky tohoto fermentovaného salátu dokazuje také 9 překvapujících benefitů kimchi - 9 Surprising Benefits of Kimchi/ Healthline (2021). Kimchi je výživné, ale málo kalorické. Nemusíte se tak bát, že jeho konzumací se vám zlepší pleť, ale přiberete, právě naopak. Kimchi také podporuje hubnutí. Zároveň obsahuje probiotika, umí snižovat zánět v těle a může zabránit vzniku kvasinkovým infekcím.

Zdravá střevní mikroflóra a eliminace zánětu v těle se následně pozitivně projeví na pleti, respektive špatná střevní mikroflóra zhoršuje zánětlivost pleti a prohlubuje tak problematiku pleti. Pomocí kimchi posílíte své tělo a pomůžete tak zabránit i vzniku dermatitidy.

Napsat komentář

Komentáře jsou zveřejněny až po schválení.
Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December