KIMCHIBRAMBORÁK
Také milujete čerstvý jarní vzduch, slunce a piknik v trávě? My ano. A právě proto jsme vytvořili tento recept. Bramboráky s kimchi jsou lahodně pikantní a přitom šťavnaté. Jsou jedna, dvě hotové, dobře se přepravují a k jejich servírování nepotřebujete talíř ani příbor. Ideální občerstvení do parku nebo na zahradu. Vyzkoušejte.
Ingredience:
- 350 g nastrouhaných syrových brambor 5 stroužků namačkaného česneku
- 3 vejce
- 300 g mouky (případně dle potřeby)
- 150 g kimchi sweet and spicy
- olej na smažení
Postup:
Z nahrubo nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme kimchi, vejce, namačkaný česnek a sůl. Vše promícháme a přidáme mouku. Těsto by mělo být moukou spojené a ne příliš vodnaté. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a naběračkou rozetřeme odpovídající množství těsta. Opékáme dozlatova, otočíme a dopečeme. Servírujeme například s čerstvou zeleninou nebo salátkem.
Dobrou chuť!
Další dobroty s kimchi najdete v sekci Recepty.
Napsat komentář