NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY

visibility1524 Zobrazení comment0 komentářů list V: KimchiClub
Kimchi je jedna pěti nejzdravějších potravin světa. Své benefity pro lidský organismus má jednak díky specifickému postupu přípravy, ale i unikátnímu složení. I přes to se na první pohled může někomu zdát kimchi podobné obyčejnému nakládanému zelí. Právě na jejich rozdíl se často ptáte. Odpověď na tento i další časté dotazy najdete v následujících řádcích.

V čem se kimchi liší od nakládaného či kvašeného zelí?
Na první pohled se může zdát podobné kvašenému zelí, nicméně kimchi se nepřipravuje zcela totožným způsobem a má i odlišné složení. Nejedná se o nakládané zelí, ale připravuje se pomocí procesu fermentace, také díky ní kimchi disponuje řadou benefitů pro lidský organismum. Dalším významným rozdílem oproti kvašenému zelí je právě jeho složení. Kimchi, korejský národní salát, obsahuje kromě pekingského zelí také jarní cibulku, bílou ředkev, mrkev, pórek, cibuli, česnek, originální korejská papriku, zázvor, cukr, mořskou sůl, rýžovou mouku a rybí omáčku. Právě díky spojení těchto surovin má salát nejen jedinečnou chuť, ale také se ostatními surovinami zvyšují jeho blahodárné účinky pro tělo. Podrobnější informace o složení i benefitech našeho kimchi si můžete přečíst na hlavní stránce kimchiclubu.

V čem se kimchi liší od obyčejné fermentované zeleniny?
Ano, pokud to zjednodušíme, v podstatě se jedná o kvašenou zeleninu. Nicméně právě u kimchi to zcela jednoduché není. Proces přípravy i složení kimchi je naprosto unikátní, a právě díky tomu má tento korejský salát celou řadu prospěšných účinků pro lidský organismus. Kimchi vzniká tak zvaným fermentačním procesem, označovaný také jako LAB neboli Probotické bakterie mléčného kvašení, bližší informace najdete v sekci fermentace. Unikátní je také složení kimchi a poměr jednotlivých surovin. Kimchi neobsahuje pouze zelí, je to korejský národní salát, ve kterém kromě pekingského zelí najdete také jarní cibulku, bílou ředkev, mrkev, pórek, cibuli, česnek, originální korejská papriku, zázvor, cukr, mořskou sůl, rýžovou mouku a rybí omáčku. Detailní popis složení i benefitů našeho kimchi naleznete například na hlavní stránce kimchiclubu.

Kimchi je skvělé, ale pro mě až moc pálivé.
Pravda, klasická receptura korejského kimchi je opravdu hodně pikantní. My ho v pálivé verzi milujeme, nicméně mysleli jsme si i na ty, kteří si v ostrém jídle tolik nelibují a připravili jsme i jemně pálivé či zcela nepálivé varianty kimchi, které chutnají i dětem. Všechny varianty kimchi naleznete u nás v e-shopu.


A naší nejvýstižnější odpovědí na výše uvedené dotazy je Kimchi testovací sada. Ano, pro ty z Vás, kteří kimchi teprve objevujete nebo jste doposud nenašli tu správnou míru ostrosti, jsme si připravili testovací sadu. Najdete v ní všech šest druhů našeho kimchi. Můžete tak vyzkoušet všechny varianty a najít tu správnou pro vaše tělo i chuťové buňky. Objednávat můžete zde.

Napsat komentář

Komentáře jsou zveřejněny až po schválení.
Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December